Kulinárske tajomstvá s Karolom z ‘Moja kuchyňa’: Vášeň, inšpirácia a tajná prísada”
Nazrite spolu s nami pod pokrievku hrncov Karola, tvorcu populárnej stránky na Facebooku ‘Moja kuchyňa’. Rozhovor, ktorý odhalí zákulisie jeho kulinárskej vášne, obľúbené jedlá a jedinečnú ingredienciu, ktorá robí jeho jedlá nezabudnuteľnými.
Ako si sa dostal k vareniu a čo ťa na tom najviac baví?
Odmalička, čo si spomínam, som sledoval moju maminu v kuchyni… Varila nám halušky, polievky, koláče. Vždy sa pritom usmievala. Ale keď som mal 14 rokov, moja mamina náhle a nečakane umrela. Už vtedy som vedel, že aj keď moja mamina odišla, ostala mi po nej láska k vareniu. A od vtedy ma to drží.
Aký bol hlavný dôvod pre založenie stránky “Moja kuchyňa” na Facebooku?
Podporila ma moja rodina a moja partnerka, nech sa podelím o moje recepty s okolím, ako varím.
Aké sú tvoje obľúbené tradičné jedlá z Tvojej kuchyne a prečo?
Moje obľúbené jedlá zo stránky Moja Kuchyňa sú halušky a rebierka na marináde. A rôzne polievky 🙂
Ako vyberáš a prispôsobuješ recepty, ktoré zverejňuješ, aby boli zaujímavé pre tvojich sledovateľov?
Recepty vyberám náhodne. Ale nikdy sa nedržím tradícií, skôr obmieňam ingrediencie, alebo ich prispôsobujem podľa seba. Nikdy nepoužívam váhu ani mierku…mám to v sebe a v rukách.. A hlavne v chuti.
Ako vnímaš súčasné trendy vo varení?
Som kuchár, ktorý varí srdcom a s láskou. A preto aj súčasné trendy sa snažím spojiť s tradičným. Výsledok vidíte až na tanieri..
Čím vždy ulahodíš tvojej rodine a ktoré jedlo by si mohol jesť každý deň?
Moja rodina miluje rôzne jedlá a rovnaké jedlo sa nedá jesť každý deň. Ale majú radi všetko, čo navarím.
Lebo rodina je najlepší porotca.
Kto má u vás doma na starosti upratať kuchyňu po varení?
Pri varení si väčšinou upratujem sám, ale často mi pomáha partnerka.
Máš nejakú tajnú špeci prísadu alebo korenie, ktoré oživí každé jedlo?
Tajná prísada.. Láska
Aké je tvoje životné motto, ktorým sa riadiš?
Moje motto: Čo ťa nezabije, to ťa posilní..
Kde okrem svojej kuchyne sa angažuješ?
Chodievam na súkromné akcie. Moja pizzeria nie je ešte hotová, akurát stojí pec na tuhé palivo, ktorú som už odskúšal. A ešte to potrvá nejaký čas, keďže si ju robím sám.
Čo by si odkázal každému, kto nerád varí?
Nech radšej nevarí.. Pokiaľ v jedle nie je cítiť kus srdca, nech si nechá uvariť…
Ďakujeme za príjemný rozhovor a želáme veľa lásky a nápadov pri kuchtení! 🙂
Zdroj fotografií: @Mojakuchyňa